Met hart en ziel


Goed zingen is niet makkelijk. Het vergt naast enige aanleg ook techniek, goeie oren, sensitiviteit, veeeeel oefenen, ... . Met Good Company repeteren we elke maandagavond. Schaven en sleutelen, van nootjes kennen, dynamiek beheersen, tekst beleven, ar-ti-cu-la-tie, ademhaling, en nog meer van dat leuks. Werken dus.

Maar dan. Dan mag je soms optreden. En dan sta je op een zaterdagavond in een enorme, werkelijk prachtig uitgelichte en aangeklede kerk. Met dik 300 mensen die naar je gaan luisteren.

En dan ervaar je de magie. Natuurlijk, mede het resultaat van het vele, harde werken. Maar vooral een haast spirituele ervaring van samenklank, beleving, verbazing. Een muisstille kerk, waar onze zang de ruimte vult.

Ik ben nu nog, dagen later, onder de indruk. Een geluidsopname is slechts een fletse weergave van de beleving. Mijn hoogtepunt met Good Company.


Uitgelichte berichten
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
Archief
Zoeken op tags
Volg ons