top of page

BORELING

BORELING wordt uitgegeven door Uitgeverij Lucht en verschijnt begin 2024.

martin ukkie (enhanced).png

Na een eenzame kindertijd vindt de jonge tiener Maarten steun en kameraadschap bij een leraar van zijn lagere school. De prijs die hij daarvoor betaalt is hoog. In de jaren erna verwerkt hij met horten en stoten de pijnlijke gebeurtenissen. Is het dan echt voorbij, of heeft dit alles meer invloed op zijn leven dan hij denkt? Na de ondergang van zijn huwelijk lukt het Maarten tot zijn frustratie niet zijn eigen kinderen te behoeden voor aangrijpende ellende. Pas als zijn vaderschap tot het uiterste op de proef wordt gesteld, weet hij het juk uit zijn jeugd van zich af te werpen.

“BORELING is een verhaal over een eenzame, misbruikte jongen, die uitgroeit tot een moeizaam gescheiden vader. Veel van de gebeurtenissen zijn lelijk en naar. Martin weet er een werkelijk prachtig verhaal met veel lagen van te maken. Hij laat zien hoe het leven ondanks alle narigheid, ook overrompelende schoonheid biedt. En die schoonheid raakt. Ik vind BORELING een dijk van een debuut.”

- Door de Flines, schrijfcoach

"Fraai schrijfwerk!"

- Rob Steijger, redacteur/corrector

Muziek is de bloedsomloop van mijn leven. BORELING is daarom doorspekt met flarden van songteksten. Je vindt de hele playlist op Spotify.

In The Press

PROEFLEZERS OVER BORELING

Genadeloos eerlijk, raak geschreven, uitermate boeiend.

Ik ga nu eerst een paar weken bijkomen… wat een adembenemend goed verhaal. Van mijn kant een diepe buiging.

Ik kon het niet wegleggen. Dikke strot en wazige ogen. Lang geleden dat ik een boek in één ruk heb uitgelezen.

bottom of page